De 404 module heeft een veiligheids update gekregen.
Als je deze module gebruikt op je website is het aan te raden deze module zo spoedig mogelijk te upgraden!

404 - WebsiteBaker Module

Deze module is een handige oplossing wanneer je pagina's verplaatst of hernoemt terwijl de zoekmachines nog wel linken naar zo'n pagina.

Via een standaard .htaccess regeltje (ErrorDocument) kan je alle niet gevonden pagina's naar een pagina sturen waar deze module bij is geinstalleerd.

De module bekijkt de gevraagde url en zoekt in een tabel naar een alternatief.
Deze alternatieven maakt u uiteraard zelf door woorden uit de url naar een bestaande WebsiteBaker pagina te laten verwijzen.
Doordat een 301 redirect wordt gebruikt zal de zoekmachine vanzelf leren dat de pagina is verhuisd zonder dat u daar een eventuele opgebouwde ranking bij verliest.

Vanaf versie 1.0 (juli 2017) is het mogelijk om een e-mail te ontvangen van foutieve verzoeken. Een foute url zal dan worden opgeslagen in een log en éénmaal per 6 uur (voor identieke fouten) zal daarvan een e-mail notificatie worden gestuurd.
Daarnaast is het mogelijk om terug te kijken in een log van foute url's (laatste 30 dagen). Op die manier is het mogelijk betere regels te maken en op die manier het verlies van "SEO ranking" tegen te gaan.

Vanaf versie 1.1 (augustus 2017) kan de email melding een verzamel bericht zijn van de laatste 6/12/24 uur. Dit voorkomt te grote hoeveelheden berichten.

Versie 1.2 heeft wat extra mogelijkheden gekregen om minder email rapportage te krijgen. Een blacklist voor pagina's en/of browsers kan (handmatig) worden geconfigureerd in no-report.php.
Daarnaast kan worden ingesteld dat alleen foute links met referer worden gerapporteerd. Dit zal een groot aantal zoekmachine (en andere bots) fouten tegenhouden.

Versie 1.3 heeft als extra dat nu ook Bakery en OneForAll detail pagina's als redirect bestemming kunnen worden geselecteerd.

Screenshots

Download

404-v1.6.1.zip

v1.6.1
- Fix upgrade problems WB2.13.
v1.6.0
- Finding wrong path is done by the longest rules first.
- Added: (auto) blacklist functions
- Security fix. Upgrading advised!
License: GNU / GPL
Timestamp: 18-06-2024
Version: 1.6.1
Filesize: 20.34 KB
Downloads: 41

404-v1.6.zip
Version: 1.6.0, Timestamp: 17-06-2024, Downloads: 31
v1.6.0
- Finding wrong path is done by the longest rules first.
- Added: (auto) blacklist functions
- Security fix. Upgrading advised!